Minrebroederstraat 9
3512 GS Utrecht
Telefoon 06 29517534
E-mail info@robrademaker.nl
k.v.k. Utrecht 30168719

     
 
 
Naar Contact
 
   
 

OPENINGSTIJDEN

TIJDENS EXPOSITIES

ZATERDAG EN ZONDAG

13:00 TOT 17:00 UUR

 

2023

vanwege omstandigheden is de galerie tot september 2023 gesloten.

 

 

HOUTSNIJWERK IN OPDRACHT

Het beeldhouwen in hout gaat dermate goed dat hij al snel van zijn kunst kan leven. Zijn houten beelden worden aanvankelijk grotendeels bepaald door opdrachtgevers als atuur-monumenten, Staatsbosbeheer, bedrijven, begraafplaatsen en ook particulieren. Hij maakt parkbanken, houten grafmonumenten en gedenktekens, Keltische kruizen en andere houten kruizen, houten beelden en reliëfs. Geleidelijk aan legt hij zich meer en meer toe op zijn eigen stijl: beeldhouwen ‘naar de natuur’. Voorbeelden hiervan zijn; beelden van dieren en zijn reuzeinsectenbomen. Als een ware boombeeldhouwer geeft hij het leven aan 10 enorme insecten vervaardigd in 15 meter hoge bomen midden in het bos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Briefkaart van de galerie

Stichting Art Utrecht

IN DE ETALAGE

HARRY LEURINK, BEELDHOUWER EN HOUTSNIJDER

Kunstenaar Harry Leurink (geboren in 1960 in Gorssel) studeerde Beeldhouwen aan de Kunstacademie van 's-Hertogenbosch. Na zijn studie werkt hij als muzikant en liedjesschrijverin Rotterdam en Amsterdam. In 1995, het stadsleven beu, vertrekt hij naar het rustige oosten van het land om eerst als bosarbeider en later als boswachter op de Veluwe te werken.

INSPIRATIE UIT DE NATUUR

Door toeval begint hij rond 2000 met het vervaardigen van houtsnijwerk. Het houtsnijden stilt zijn grote behoefte aan stilte, rust en eenzaamheid. Inspiratie voor het maken van zijn houten beelden vindt hij in de prachtige natuur waarin hij leeft en werkt en in het werk van de Noorse schrijver Knut Hamsun. Hij herkent zich in het thema van buitenstaander in de maatschappij waaraan hij zich niet kan conformeren.

WEBSITE